Доста романтика

Цветко на првиот состанок.
- Ја гледаш реката?
- Да.
- Ја гледаш планината?
- Да.
- Ја гледаш Месечината?
- Да.
- Е, па, доста романтика, одиме во кревет.

Вицотека:

Повеќе од Вицотека- Еден куртон! Аптекарката му одговара: - Господине, почекајте на ред и измислете некој по цензуриран начин за да ми... + повеќе

Пред Собранието нема контејнери. Значи: ѓубрето е внатре.

Трпе слушнал на вести дека рибата раѓа повеќе од 100 риби. Еден ден отишол на риболов и фатил златна рипка и оваа му... + повеќе

Жената го прашува на мажот: - Мили што би направил кога би паднала во река? - Па би потрчал во селото по помош! Но... + повеќе