Што ќе ти га

- Докторе кд еду благо зуб ме много заболи, вади га неможу да издржу!
- Али кд ќе га извадиш дај ми га.
- Зашто што ќе ти га?
- Такој ќе га фрљу у шољу... кд нејќе благо да еде, нека еде го*на.

Вицотека

 • Која е разликата помеѓу дете и торта?
  - Тортата се прави со пет јајца, а детето со две.

 • Зошто жените живеат подолго од мажите?
  - Затоа што немаат жени!

 • Отишла баба на доктор со нож во колено.
  Докторот ја прашал што и е зошто има нож, а бабата му одговорила:
  - Сакав да се...

 • Мажот кој е наслужбен пат и праќа писмо на жената во кое пишува:
  - Мила со писмово ти испраќам чек со илјада бакнежи....
  Жената...