Прекрасна девојка

Мујо му се фали на Хасо:
- Сношти се шетав по пругата и видов прекрасна девојка заврзана на пругата. Кога ја ослободив, водев љубов со неа...
Хасо прашува:
-Ти го пушеше ли?
-Не, не можев да и ја најдам главата!

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаПсихијатар му вели на пациентот: - Веќе сте целосно здрав. Можете слободно да си одите дома. - Колку жално. Цела година... + повеќе

- Зошто лавовите и тигрите во скопската зоолошка градина се толку исушени? - Држат диета за да избегаат меѓу решетки!

Се пријавиле Фата и Шемса на конкурс во јавна куќа. Се враќа вечерта Фата дома, а Мујо прашува: - И, како поминавте? -... + повеќе

Го прашува бабата малиот Трпе: - Абе внучко, како се викаше оној Германецот шо ни ги крие работите по дома? - Алцхајмер... + повеќе