Млада Шкотска двојка

Млада Шкотска двојка (Мери и Џејми) си се додворува во парк:
- Џејми, сакаш ли да ме држиш за рака?
- Секако, како знаеше?
- Познав по твојот поглед.
По некоја минута:
- Мери, сакаш ли да те бакнам?
- Да Џејми, како знаеше?
- Се познава по твоите очи.
Поминуваат две минути:
- Џејми, сакаш ли да водиме љубов?
- О да Мери. Како знаеше? Да не е по мојот поглед?
- Не Џејми, по ритчето на твојот килт.

Повеќе од Вицотека- Што има брате? Од кај си? - Од Македонија! - Е? Супер, и јас сум од Македонија. Да мавнеме по една за Македонија? И... + повеќе

Само тој што не весла има време да го ниша чамецот. Жан-Пол Сартр

Мујо и Фата јадат ракчиња. Фата се ипрскала на фустанот и вика: - Уууу, изгледам како свиња! Мујо на тоа: - И плус си... + повеќе

Лежи пациент во болница и го прашува докторот: Докторе, ќе можам ли јас да свирам на гајда после операцијава? Докторот... + повеќе