Копај птицо

Трпе живеел на село и еден ден си нашол жена.
Ја шетал по нивите и и објаснувал. Она е шталата на комшијата, нашата нива е до онде..., и тогаш пролетал некој гавран.
- А кога ќе видиш гавран, веднаш покриј ги очите да не ти ги исколва, гавраните се лоши птици.
Утредента Трпана си копала по нивата, кога пролетал гавран. Оваа брзо ги покрила очите и главата ја бутнала во сеното за секој случај. Проаѓал тогаш комшијата Ставре и кога ја видел Трпана натртена не можел да одолее на ситуацијата, и и го бутнал.
И тогаш Трпана:
- Копај птицо, копај, ама до очите нема да стасаш!

Повеќе од ВицотекаАко вашата девојка е дебела, натерајте ja да пешачи, по 2 километри дневно. За 1 месец ќе биде околу 60 километри... + повеќе

На предавање, на студенти по медицина, професорот им објаснува: - Во составот на човечката сперма, најголем процент... + повеќе

Мујо и Хасо фатиле златна рипка на некој пуст остров. Рипката им рекла: - Ако ме пуштите ќе ви исполнам по една желба... + повеќе

К’д доваѓаш дома мртав пијан сс шваљерку, а на жену ти ву викаш кимнувајќи му: - Прави се дека си ми сестра!