Партизан

Класната ги прашува учениците:
- Кој навива за Партизан?
Сите дигаат рака освен малиот Перица.
- Перица, за кој навиваш ти?
- За Ѕвезда.
- Како така, само ти за Ѕвезда навиваш?
- Мама и тато навиваат за Ѕвезда, па и јас навивам.
- Ама Парица, не е тоа добра причина, што ако татко ти е наркоман, мајка ти курва, што би правел тогаш?
- Е тогаш и јас би навивал за Партизан!

Вицотека

 • Од соба со 20 компјутери треба да се украдат сите компјутери за 5 мин.
  Натпреварувачи сe петмина крадци од САД, петмина крадци од...

 • - Докторе, смеам ли со ќерка ми да разговарам за секс?
  - Аха, а колку години има таа?
  - 16.
  - Е, тогаш поразговарај, ќе те...

 • На крајот на редицата за чекање:
  – Извинете, јас само да прашам нешто.
  – Што да прашаш бе? Ние на банкомат чекаме.

 • Отишол човек на кројач да му сошијат панталони, а кројачот ги завршил дури после шест месеци.
  - На господ му требаа шест дена за да го...