Не ве видов, ама слушнав

Трпана го тужи Трпе за неверство:
- Господине судија, мојот маж ме изневерува, затоа сакам развод.
- А, вие сте го виделе со друга?
- Не, ама слушнав.
- Е, тоа не се важи, треба да го фатите на дело.
Трпана се изнервирала кога сфатила дека нема шанси да го убеди судијата и затоа прднала колку што може силно.
- Срам да вие, ова е некултура и затоа ќе платите казна.
- Не бев јас господине судија, ме видовте ли вие?
- Не ве видов, ама слушнав.

Повеќе од ВицотекаШто ќе се добиеш ако се вкрстиш октопод и прилепчанец? - Појма немам, ама тутун ќе нижи ко лудо.

Блажо отишол на гости у Србија кај пријатели, вечерта ќе си легнуват, а оти куќата имала само две соби, домаќините го... + повеќе

Го заболело Баци стомакот и отичол на лекар. Докторот: Каква ти е големата нужда? Баци: Голема брате голема, да не е не... + повеќе

Šeta Crnogorac sa devojkom i prođu pored kanjona, a on kaže: - Jedna se lepotica bacila ovde zbog mene! - Iz depresije... + повеќе