Дали ме сакаш

Ева:
Адам дали ме сакаш?
Адам:
Ма јок!
Ева:
(плаче) Тогаш зошто сакаш да водиш љубов со мене?
Адам:
А гледаш ти некој друг околу нас!?

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаКако може да се нарече Југославија по смртта на Тито? Титаник.

Во продавница - Има леб? - Нема. Утредента - Има леб? - Има, вчерашен. - ?!?!?!?!

Трпана го пратила Трпе во продавница да и купи тампони. Влегува тој во маркет и ја прашува каде има тампони, а... + повеќе

Некој човек се начукал во кафана и си седел до фајронт. Кога веќе почнале да ги гасат светлата, пробал тој да стане од... + повеќе