Резервен мотор

Се возат две плавуши во фиќо...
Фиќото почнало да трокира. Едната русокоса ја отвора хаубата:
- Па ти немаш мотор!
Другата отвора позади.
- Уф, еве резервен!

Повеќе од ВицотекаДве жени ги испратиле мажите на риболов. По два - три дена не се вратиле и едната и вели на другата: - Море да не... + повеќе

Трпе оди во продавница за спортска опрема: - Имате ли падобрани? - Да! - Ве молам да ми објасните како се користат? -... + повеќе

Пијан битолчанец се враќа дома и жената го чека: - Знајш колку е сато? - Дванајсе без пет. - Седум сабајле е, матуф! -... + повеќе

Го пратила Станка сопругот Перо да и купи тампони. Перо влегол во една продавница и ја прашува продавачката каде им... + повеќе