Финале на светско првенство

Финале на светско првенство во фудбал. Целиот стадион распродаден уште пред 5 месеци, а Трпе седи до празно место. Приоѓа некој и со чудење го прашува Трпе.
- Абе, дечки кој будала не дошол да го гледа финалево?
- Тука требаше да седи жена ми, ама бог да ја прости умре, и така...
- Па не можеше да ја дадеш картата на некој роднина или пријател?
- Не бе, сите се на погреб!

Повеќе од ВицотекаДоаѓа програмер на бензинска: Ве молам наточете за 1000 денари. Пумпашот: - Каков 95 или 98 Програмерот: - Што, немате... + повеќе

Влегува човек во продавница за да купи леб. Купувачот - Добар ден, леб имате? Продавачот -Да се разбира. Купувачот -Мек... + повеќе

Си биле тројца мажи и зборувале за тоа чија жена има поголем задник: - Мојава, кога ќе седне на шоља, не може да ја... + повеќе

Зошто плавушата почнала да учи математика? - Зошто го видела маж и со две непознати.