Непознат правец

Крадецот избега во непознат правец.
Е не бе, во познат правец ќе бега.

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаЛежи пијаница на пат, му приоѓа полицаец и го прашува: - Што лежиш бе доле? - Еве изгубив нешто. - Е што де? -... + повеќе

Жената е како сенка: - Ако трчаш по неа, бега. - Ако трчаш пред неа, трча по тебе .

- Јас изгледам како мозок! Печурката: - Јас изгледам како чадор! Бананата: - Ве молам, можеме ли да ја смениме темата?

Зошто Трпе кога оди во пустина носи врата од автомобил? - За кога ќе му биде жешко да си отвори прозор.