Petak uveče

Zgodna studentkinja nikako da položi ispit pa je profesor malo kritikuje. Ona, svesna svoje lepote i šarma, reče:
• Profesore, sve ću učiniti da položim ispit!
• Baš sve?
• Baš sve!
• Jesi li sigurna?
• Jesam, profesore, moram položiti ispit! Sve ću uraditi, samo kažite šta treba.
• Dobro, onda, reci mi šta radiš u petak uveče?
• Ništa, profesore!
• A kako bi bilo da malo učiš?

Повеќе од ВицотекаКвалитетите со кои жената го освојува мажот, обично се оние кои први изченуваат.

Келнер носи тањир с'с кременадлу и гу придржуе с'с палац. - Такој ли се сервира?! Буни се гост. - А како? Зар да ми... + повеќе

Разговараат двајца пријатели: - Имаш ли Фејсбук? - Имам. - А мсн? - И тоа имам. - А Скајп имаш ли? - И Скајп имам. - А... + повеќе

Го прашала наставничката малиот Трпе: - Трпе, ајде кажи ни што би сакал ти да правиш во животот? - Би сакал цел живот... + повеќе