Малку доле малку лево

Водат љубов маж и жена, а мажот и вика:
- Ај сега малку доле, ај сега малку горе, ај малку десно, ај малку подоле, полево...
А жената:
- Добро драги, ти мене ќе ме е*еш или ќе ме паркираш?

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаУмира Фидел Кастро и со чадор доаѓа до пред рајските порти. Таму Свети Петар му вели: - Седнете, почекајте да видам... + повеќе

Во една месарница, влегува куче, но месарот веднаш го брка надвор. Сепак тоа е упорно и постојано се враќа држејќи... + повеќе

Човек влегува во аптека и му вели на аптекарот: - Имаш нешто против кашлање ? Аптекарот: - Немам ништо против ти само... + повеќе

Ако сме настанале од мајмуни, зошто мајмуните сеуште се живи?