Turistička atrakcija

Zalutao Mujo u neko zabačeno selo i pita lokalca:
• Imate li neku turističku atrakciju ovde u selu?
• Ma imali smo, ali se prošle godine udala!

Повеќе од ВицотекаКрадецот избега во непознат правец. Е не бе, во познат правец ќе бега.

Како се вика крава погодена од земјотрес? -Милкшејк.

Што е доцент? Доцент е човек кој што е потенцијална опасност за државата, се до последен цент?

Трпе знаеш која е разлика помеѓу WC и Туш кабина: - Не знам! - А значи ти си тој!