Штетна ракија

Го кара жената мажот:
- Не смееш повеќе да пиеш ракија таа е многу е штетна.
- Е како мори жено заклучи дека е многу штетно?
- Еве гледај сега.
Земала жената две чаши, во едната ставила ракија а во другата јајце и ставила по еден црв во чашите.
Црвот што бил во ракија умрел а црвот што бил во јајцето останал жив.
Жената радосно му вели:
- Ете гледаш ли, што заклучи сега од ова!
- Па ако `не` пијам ракија црвите ќе ми ги изедат јајцата.

Повеќе од ВицотекаСрце што би направила к’д би ја добија на Бинго? - Како што бе... Ќе ти зему пола паре и ќе те оставу! Муж вади 1000... + повеќе

Пратеник се враќа дома попладне со видно доцнење. Жената со нетрпение го чека на врата: - Па каде си досега?! - Извини... + повеќе

Се замолува невестата потивко да ја срка супата, му смета на озвучувањето.

Доаѓа Кумановец кај доктор на преглед и докторот му вели: -Господине, ќе мора да одите на приземје во лабараторија да... + повеќе