Цветко во автобус

Се возел Цветко во автобус и седнал до некоја кинескиња.
Па така возејки се поголго време таа решила да се запознаат.
И му рекла:
- Јас сум Јапичекојама.
На тоа Цветко зачуден:
- Што?!
Таа повторно:
- Јас сум Јапичекојама.
Цветко помислил дека таа го зеза и и рекол:
- Јакуркосалама!

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаПред Собранието нема контејнери. Значи: ѓубрето е внатре.

Како ќе препознаете љубезен велосипедист? - Секогаш има мушички помеѓу забите!

Две шмизли попат разговараат и едната и вели на другата: - Срцка, џентлмени веќе не постојат! Од таму ги слуша Трпе и... + повеќе

Разговараат тројца пријатели чија жена најмногу вика за време на секс. Првиот се фали: - Мојата толку се дере, што... + повеќе