Етно куќа

 • Питагорина теорема на недвижности:

Квадрат во центарот е еднаков на збир од квадрати на периферија од градот.

 • Куче:

Месојадец, но во повеќето случаи лебојадец.

 • Субјективно чувство:

Кога ти чувствуваш дека имаш голем, а таа не чувствува.

 • Леб:

Неизбежен дел од Македонската трпеза.

 • Моето YUGO:

Ѓубре кое цела ноќ мисли како да ме зафркне утрото.

 • Спејсмејкер:

Прдеж во градски автобус.

 • Промена на генерација:

Кога на бандери врз старите некролози лепат нови.

 • Македонска плата:

Количина пари со која не може да се преживее, но и не ви дозволува да умрете од глад.

 • Маѓепсан круг:

Кога пиете затоа што немате девојка, а не можете да најдете бидејќи секогаш сте пијани.

 • Будење на националната свест:

Кога после неколку години труење со виски, одлучувате да пиете ракија.

 • Балкански CSI:

Ќе истече литар крв, ќе паднат документите (лична карта, возачка дозвола), 50 отисоци од прстите, маслото од колата остава траг до дома и не можат да го најдат криминалецот.

 • Бајтно:

Тоа што е осум пати по важно од битно.

 • Џакузи:

Направа која најдобро може да се продаде на оние кои пораснале со полски клозет.

 • И ние уметниците имаме душа:

Реченица која ѕидарите ја изговараат пред да отворат пиво.

 • Папучар:

Единствен лик од друштвото кој има девојка.

 • Исклучоци:

Најчесните личности во светот. Чест за исклучоците!

 • Претседател на куќниот совет:

Зградоначалник

 • Економска криза:

Кога ќе ти останат многу месеци на крајот од парите.

 • Извини:

Универзално име за келнери. Извини ќе може да наплатиМЕ?

 • Недоразбирање:

Кога ќе ја викнеш комшивката на кафе, а таа само ќе го испие кафето и ќе си оди.

 • Дрво пијан:

Состојба во која не знаете што правите и кога ви паѓаат на памет многу необични идеи.

 • Ќе се слушнеме:

Многу добра финта за да откачите некого.

 • Име и прекар:

Име е она што го мислиш за себе, додека прекар е она што обично си, ти се допаѓало тоа тебе или не.

 • Ќебап:

Тое ти е име на форумот?

 • Казанова:

А зошто прашуваш?

 • Видео Рекордер:

Бидејќи чинеше 1200 марки кога го купив, сега тоа е најскапиот часовник во мојата куќа.

 • Етно куќа:

Типична Македонска куќа со исклучена струја, вода и телефон поради неплатени сметки.

 • Бугарин:

Тоа е припадник на наш пријателски народ кој сака да биде Македонец, а живее во комшиската држава. Бугарин во Македонија е навредлив термин кој означува бедна личност која нема осет за облекување. Освен тоа кога ќе се спомне Бугарин задолжително се нагласува како во време на Југославија тие за нас беа клошари.

 • Мис Универзум:

Натпревар за убавина на кој никогаш не се пријавуваат девојки од Марс, Јупитер, Венера и други планети од Универзумот.

Повеќе од ВицотекаВистина 2
Ало насмевни се

Mujo, sav razdragan, kupio veliki buket cvijeća, zazvoni Fati na vrata. Ona otvori vrata, vidi cvijeće, zgrabi Muju,... + повеќе

Стои на улица дечко и продава пуканки. Му приоѓа пиштол гола девојка и му бара едно паковање пуканки. Тој стои пред неа... + повеќе

Доаѓаш дома доцна навечер пијан ќутук и на жената која те чека со метла в раце на врата и велиш: Се мети ли бе у ова... + повеќе