Дрвосечач

Еден ден, додека дрвосечачот сечеше гранка од едно дрво над реката, неговата секира падна во водата... Кога заплака, се појави Господ и го запраша зошто плаче. Тој му одговори дека секирата му паднала во водата и дека му е потребна, бидејќи така заработува за живот.
Господ слезе во реката и се појави со златна секира.
- Ова е твојата секира?
Господ го праша.
Дрвосечачот одговори:
- Не.
Господ повторно слезе и се појави со сребрена секира.
- Ова е твојата секира?
Дрвосечачот повторно одговори:
- Не.
Господ повторно слезе и се појави со дрвена секира.
- Ова е твојата секира?
Дрвосечачот одговори:
- Да.
Господ беше воодушевен од чесноста на дрвосечачот па му ги даде сите три секири и дрвосечачот среќен си отиде дома. После некое време, дрвосечачот се шета со својата жена покрај реката, и жената му паднала во реката. Тој заплакал, а Господ повторно се појавил и го запрашал зошто плаче.
-Господе, жена ми падна во реката!
Господ слезе долу и се појави со Анџелина Џоли.
- Ова е твојата жена?
– Го запраша Господ.
- Да! – рече дрвосечачот.
Господ се налутил
- Ме лажеш! Тоа не е точно!
Дрвосечачот одговорил:
- Прости ми Господе. Се работи за недоразбирање. Да речев дека не е моја жена, ти ќе се појавеше со Џенифер Анистон. Кога ќе речев дека и таа не е моја жена, ти ќе се појавеше со мојата жена. И кога ќе кажев дека тоа е мојата жена, ти ќе ми ги дадеше сите три. Господе јас сум сиромашен, и не би можел да се грижам за трите жени, и заради тоа реков дека Анџелина Џоли е мојата жена!

ПОУКА: Кога и да лажат мажите, тоа е за добро на сите !!!

 

Повеќе од ВицотекаТВ екипа прави интервју со Баци пред ТЦ Бисер: - Во кое време живеевте подобро во Титиво време или сега. Баци: - Боље... + повеќе

Улаза Кумановац дома и се дере од врата: - Жено немој ништо да вечераш !!! - Зашто бе што е работа ? - Па кажа ми... + повеќе

Како да забавуваш плавуша? - Дај и лист хартија и од двете страни напиши "сврти".

Се среќаваат Блажо и Ристо, и Блажо го прашува Ристо: - Ристо, дали знаеш што е најголем природен феномен? - Женското... + повеќе