Касапинот

Си седи Трпе дома и си мисли на Трпана чиј швалер е касапинот:
Сега кога ќе дојде дома ке ја прашам:
Кај беше?
И таа ќе ми каже бев кај сестра ми, а ја ќе и кажам не лажи вртев таму те немаше!
После пак ќе ја прашам "кај беше"?
Кај мајка ми!
Е пак лажеш и таму вртев те немаше!
По извесно време доаѓа жена му и тој ја прашува:
Кај беше ма ти?
Кај касапинот!
Види ја бе ненормална, што ја прашувам, а што ми одговара!?!?

Повеќе од ВицотекаСедат полицаец и неговиот син дома и полицаецот го кара синот: - Сине навистина мислам дека не е во ред да пушиш уште... + повеќе

Полицаец ги прашува на едни скитници кои седат во парк: - Кај живеаш ти бе? - Никаде бе! - А ти бе? - Јас одма до него... + повеќе

- Ме сакаш ли? - Да. - Многу ли? - Многу. - А што ти се допаѓа најмногу? - Пивото.

- Halo... dobar dan, da li je to gospođica Petrović...? - Da, jesam... - Gospođice Petrović, ja sam vaš poreski... + повеќе