Прашања без одговор

 • Зошто зборот „скратено“ е толку долг?

 • Зошто за да го изгасиме компјутерот мора прво да кликнеме на Start?

 • Зошто луѓето нарачуваат двоен чизбургер, голема порција помфрит и light Coca Cola (диетална)?

 • Зошто не постои храна за мачки со вкус на глушец?

 • Зошто сокот од лимон се прави од вештачки додатоци, а детергентот за садови со мирис на лимон се прави од вистински лимони?

 • Зошто секогаш посилно притискаме на копчињата на далечинското кога батериите се скоро празни?

 • Зошто ги переме крпите кои сме ги користеле после бањање?

 • Зошто пилотите- камикази носат кацига?

 • Како таблите со натпис „забрането газење на тревата“ достигнале до средината на тревникот?

 • Зошто „одвоени“ се пишува споено, а „сите заедно“ одвоено?

 • Ако сакам да си купам нов бумеранг, како да го отфрлам стариот?

 • Зошто продавниците кои се отворени 24 часа на ден имаат брави и катанци?

 • Зошто кога возиме и бараме одредено место го намалуваме звукот на радиото?

 • Зошто секогаш тој што вози побавно од нас е идиот, а тој што вози побрзо од нас е манијак?

 • Зошто кога ќе се наводениш, алиштата стануваат потемни и покрај фактот дека водата е светла и бистра?

 • Како е машки род од буба мара?

 • Кога прво го измислиле часовникот, како знаеле на колку часот да го наместат?

 • Зошто се прават авотмобили кои се движат побрзо од законски дозволената граница?

 • Зошто постои миризлива тоалетна хартија?

 • Ако денеска времето надвор е 0 степени, а метеоролозите велат дека утре ќе биде дупло поладно, тогаш колку степени ќе биде утре?

 • Ако вегетаријанците толку многу се секираат за животните, зошто тогаш им ја јадат храната?

 • Зошто редот во којшто чекаш ти, секогаш се движи поспоро?

 • Ако на масата има трошка и ја пресечете на два дела, дали ќе имате две трошки или две половини од трошка?

 • Зошто велигденскиот зајак лежи јајца ? Зајците лежат јајца???

 • Дали зебрите се бели со црни линии или црни со бели линии?

 • Можеш ли да плачеш под вода?

 • Зошто луѓето викаат ,,спиев како бебе" кога бебињата се будат 10 пати на саат?

 • Ако сме настанале од мајмуни, зошто мајмуните се уште живи?

 • Дали поштарот сам си ги носи писмата?

Повеќе од ВицотекаPita momak curu: -Jesi li za magiju ? Cura: -Kakvu magiju ? Momak: -Pa odemo do mene, kresnemo se i ti nestanes!

Вистина
Ало насмевни се

Море мажу, ми вети ќе се вратиш во 10, а сега е 1 по полноќ ? - Па како 1 кога е 10 мори жено ?!?! - Како да не, сега... + повеќе

Полицаец сопира некоја госпоѓа која возела брзо: - Госпоѓо, вашите документи! - Ве молам не ме казнувајте, јас сум... + повеќе