Јас ќе бидам политичар ?

Ги прашува учителката децата што сакаат да бидат кога ќе пораснат.
Прв се јавил малиот Зоки: - Јас ќе бидам мафијаш!
- Де бре дете, па зошто?
- Убаво е. Најсилен си, имаш многу пари, сите жени те сакаат, имаш вила на море, возиш мерцедес – баш како оној најнов модел што е паркиран доле.
Потоа се јавил малиот Перо: - Јас ќе бидам политичар.
- А, зошто дете?
- Како зошто? Имаш многу пари, ќе ме чуваат телохранители, ќе возам мерцедес... баш како оној најнов модел што е доле паркиран.
На крајот се јавил Перица.
- Јас би сакал да бидам влакнест по целото тело!
- Но, зошто Перице?
- Видете, мојата сестра е влакнеста само малку меѓу нозете, а она доле е нејзиниот мерцедес!

Повеќе од ВицотекаСе фали една жена на друга: - Од мојот маж направив милионер. - А што беше пред тоа? - Милијардер.

Како се вика свекрва на јапонски? - По Кучи Ми Фучи

Го прашуваат малиот Трпе. - Го сакаш тато? - Не, он ме тепа! - А мама, ја сакаш ли? - Не, и мама ме тепа! - Е па, тогаш... + повеќе

Брачен пар сака да купи замок. При разгледување на еден го прашуваат сопственикот: - Да нема случајно духови? - Немајте... + повеќе