Мудроста на живеењето

Што е суштината на здравиот живот?
- Ако одењето е здраво,поштарот би бил бесмртен!
- Китот плива цел ден, јаде само риба,пие само вода и пак е голем и дебел!
- Зајакот трча и скока цел ден,но живее околку 10 години!
- Желката не трча,не работи ништо и живее 450 години !!!

И сега ти биди паметен !!!

Повеќе од ВицотекаРазговараат двајца индијанци. Првиот: - Многу чудни имиња имаат ова бледоликиве, Џон, Џек, Бил ... Вториот: - Во право... + повеќе

Пред да се дијагностицирате со депресија или ниска самодоверба, осигурете се дека не сте опкружени со идиоти. – Зигмунд... + повеќе

Си одел лавот по џунглата и паднал во некоја си стапица. Дошол зајакот и го прашува: - Лавче што правиш ти таму долу. А... + повеќе

Адвокат: Како је престао ваш први брак? Сведок: Па смрћу. Адвокат: Чијом? Адвокат: Можете ли описати починитеља?... + повеќе