Патење

Доаѓа жена кај доктор:
-Докторе, патам од импотенција.
- Како патиш? Па ти си женско!
- Мажот ми боледува, а јас патам.

Повеќе од ВицотекаНа крајот на редицата за чекање: – Извинете, јас само да прашам нешто. – Што да прашаш бе? Ние на банкомат чекаме.

Неможите да бидите храбри ако не сте повредени. Неможе да научите ако не сте погрешиле. Неможете да бидете успешни ако... + повеќе

Прашува едно дете друго: , - Абе, кај тебе дома како ги викате мувите? - Муви. - А вие? - Ние никако, сами си доаѓаат.

Додека не ја сретнете вистинската, уживајте во погрешните.