Карти за на море

Жената се прибира дома сос нови обеци и мажо и ја пита:
- Од дека тија убави обеци?
- Добих ги на лотарија. Одговара жената.
После некое време дооди си дома сос ново палто.
- Од дека жено това палто?
- Добих го на лотарија.
По некое време дооди си дома сос карти за на море.
- Од дека жено тија карти?
- Добих ги на лотарија.
Ошли на морето на одмор. Мажо лежи на плажата и си пие пиво. А жената длго време не е излегнала од водата.
Мажо и вика:
- Жено дај излези од водата ќе ти настине лотаријата!

Повеќе од ВицотекаМажот и го подметнува весникот под нос на жената -Прочитај ја оваа статија за рибите, мила. -Зошто? -Од нив би можела... + повеќе

Трпе и Трале се запиле во кафана и Трале му вили на Трпе: - Шо бе, онаа твојана стави цвикери и ти одма ја откачи!? -... + повеќе

Што се распаѓа побрзо од Југо? Земјата во која е правено.

Се јавува водител на ТВ лотарија: - Дали е тоа Мујо? - Да! - Вие сте вистински среќник. Ќе заработите 10.000 евра ако... + повеќе