План за живот

Доаѓа Трпе од работа и ја нашол Трпана како седи на прагот со спаковани куфери.
Ја прашал каде ќе оди а таа му одговора:
- Одам во Америка, денеска разбрав дека таму можам да заработам 100 долари од ноќ за она што тебе ти го давам да џабе.
Размиислил Трпе малку, влегол дома и тој се спакувал и се вратил кај Трпана.
Трпана:
- А каде ти планираш да одиш?
Трпе:
- Доаѓам со тебе, баш би сакал да видам како планираш да живееш со 200 долари годишно.

Повеќе од ВицотекаАло насмевни се

На крајот на редицата за чекање: – Извинете, јас само да прашам нешто. – Што да прашаш бе? Ние на банкомат чекаме.

Крадецот избега во непознат правец. Е не бе, во познат правец ќе бега.

Сексот е 50% од она што си го добил, и 50 % од она што луѓето мислат дека си го добил!