Приемен за полицајци

- Колку се 2 + 2 ?
- 4.
- Примен.
Образложение: Паметен.
- Следниот!
- Колку се 2 + 2?
- 5.
- Колку се 2+2?
- 3.
- Колкууууу се 2+2?
- 4.
- Примен.
Образложение: снаодлив.
- Следниот!
- Колку се 2 + 2?
- 5.
- Колку се 2+2?
- 5.
- Колкууууу се 2+2?
- 5.
- Примен.
Образложение: упорен.
- Следниот!

- Колку се 2 + 2?
- 4.
- А да не се можеби 5?
- Да, 5.
- Примен.
Образложение: послушен.

Повеќе од ВицотекаЦветко ѕвони на телефон: ‎- Ало, дали е тоа советувалиштето за алкохоличари? - Да, повелете, како можеме да ви... + повеќе

Келнер носи тањир с'с кременадлу и гу придржуе с'с палац. - Такој ли се сервира?! Буни се гост. - А како? Зар да ми... + повеќе

Студентка плаче во ходникот на факултетот. Поминува професор и ја прашува: - Колешке, да не паднавте на испит? - НЕЕЕЕЕ... + повеќе

- Како Еским го променил полот? Одговор: - Преминал на Јужниот.