Марија

Учителка држи курс по Географија на 20 плавуши. Прво прашање:
 Каде се наоѓа Америка?
Марија, една од плавушите станува и ја покажува на картата.
Браво! А кој ја открил Америка?
Сите 19 плавуши во еден глас:
Марија!

Вицотека

 • Šeta Crnogorac sa devojkom i prođu pored kanjona, a on kaže:
  - Jedna se lepotica bacila ovde zbog mene!
  - Iz depresije?
  -...

 • Жената е како кинески вентилатор.
  Прво престанува да се врти,
  потоа престанува да дува,
  а на крај само прави галама и троши...

 • Трпана му вика на Трпе:
  - Сакам да ми направиш црно дете!
  Трпе видел не видел решил да се распрашува, отишол во Кфор и прашал...

 • Кумановац у лабораторију да му земев крв.
  Боцка га сестра ама не му тече крв?!
  Боцка га у друг прст исто?!
  Што ќе прави она...