Стигна

Sahranio covek zenu, obavio sve na grooblju i dosao kuci.
Kada je usao u kucu, nebo se provali, pocne pljusak, munje, gromovi …
Pogleda covek u nebo i kaze:
- ZNACI STIGLA JE !

Повеќе од ВицотекаЗошто на влезната врата од влашка куќа има две окца за гледање? - Горе да види кој доаѓа, долу да види што носи.

Перо работи како чувар во Фабрика. Една ден во фабриката доаѓа на посета претседателот на Македонија, Ѓорге. Кога... + повеќе

Фирма од 50-тина вработени, газдата одлучил да му го препушти бизнисот на својот син. Син му дипломирал на еден од... + повеќе

Единствена шанса на оженетиот човек да отвори уста.