Шмиргла

Odrastao Pinokio,pa našao devojku.Malo su se zabavljali i došlo vreme da spavaju.Skine se on kad ono umesto one stvari četvrtasta daska.Kad je to videla devojka reče:
-Joj pa ne možemo da vodimo ljubav sa tim,to treba drugačije da izgleda.
Ode Pinokio kod Đepeta i kaže:
-Čoveče,neće devojka da spava sa mnom, kakav si mi to k.... napravio?
-A,pa nije to problem, evo ti ova šmirgla pa ga sam oblikuj kako hoćeš.
Prihvati to Pinokio i ode kući.
Posle desetak dana sretnu se oni ponovo.
-I kako je bilo sa devojkom? -upita Đepeto
-Ah, ma kakva devojka, šmirgla je zakon!
Вицотека:

Повеќе од ВицотекаНов закон во болниците: Од сега за време на пораѓање во породилиштата освен мажите ќе може да присуствууваат и... + повеќе

Учителка у школу им задава на деца задачу да напишев колко странски валуте знаев. И с'к деца од Куманово, нормално,... + повеќе

Циган се спремал да иде у војска и почнал да пушта бркови и другарите го прашуваат: - Зашто бе Рамче пушташ година дена... + повеќе

Еден селанец и вели на жената му: Ој мори Стојно, сакаш прво да те е*ам или прво да ручаме? - Како што ти ќе кажеш, па... + повеќе