Пицич

Kaze Haso Muju: Mujo, bolan, jesi cuo da se odje u selu otvara kafic?
Mujo: A sta ce se sluziti u njemu?
Haso: Pa pice.
Mujo: Sto se onda ne zove picic nego kafic?

Повеќе од ВицотекаПред некое време беше силуваја едну жену и она ме тужи и на суд: Жена: - Залепи ме за ѕид! Ја: - Л'же, л'же! Жена: -... + повеќе

Го прашала наставничката малиот Трпе: - Трпе, ајде кажи ни што би сакал ти да правиш во животот? - Би сакал цел живот... + повеќе

Некој друг ќе мора да ја плати сметката. Јас ваков живот не сум нарачал!

Плавуша, жена на Трпе, ептен имала мерак да готви. Секој ден испробувала по еден нов рецепт и го готвела со голем мерак... + повеќе