Глобализација

Прашање:
- Koј е најточен пример за глобализација?
Одговор:
- Смртта на принцезата Дијана.
Прашање:
- Зошто?
Одговор:
- Англиска принцеза со љубовник од Египет, прави судар во француски тунел, возејќи се во германски автомобил, кој го управувал белгиски возач, поднапиен со шкотско виски, следен од италијански папараци, на јапонски мотори.
Ова е напишано од Македонец кој ја употребува технологијата на Бил Гејтс, а вие најверојатно го читате на компјутер со тајвански процесор и корејски монитор.
Е тоа е глобализација

Повеќе од ВицотекаЗдогледува полицаец поп како вози велосипед без раце го сопира и му вели: - Добар ден попе ! - Зошто ти возиш без раце... + повеќе

Македонец, Американец, Германец и Грк се качиле на облакодер, - За Америка! – рекол Американецот, скокнал и умрел. - За... + повеќе

Ирска, ќерката ненадејно се врќа дома после 5 години отсуство, за кое време ниеднаш не се јавила. Таткои ја кара: - Што... + повеќе

Како се вика "КАМИН" на македонски ? Влези!