Обожавање

Мажот:
- Те обожавам.
Жената:
- Ова го кажуваш ти или пивото ?
Мажот:
- Јас му го кажувам на пивото.

Повеќе од ВицотекаСе вози Перица во автобус и си пее: - Да беше татко ми слон, а мајка ми слоница, јас ќе бев слонче! Си пее понатаму: -... + повеќе

Што е автобус? - Превозно средство кое оди 10 пати побрзо кога трчаш по него, отколку се возиш во него.

Навечер во парк седат дечко и девојка, така гушнати гледаат во небото. А ноќта ведра, иљадници звезди треперат, полна... + повеќе

Како се вика на кумановски Алиса во земјата на чудата? - Стојанка у Веро!