Истрага

Гатачката на карти и вели на жената:
-Вашиот маж наскоро ќе умре.
-Тоа го знам, види дали ќе има истрага?

Повеќе од ВицотекаПодобро да испаднеш будала, отколку од авион.

Разговараат црнка, црвенокоса и русокоса: Црнката: – Ех, што сакам да бидам јаболко па да ме милуваат, да ме гризат… да... + повеќе

Пушиш? -Да -Колку дневно? -Три кутии! -Колку пари е една? -80 денари -И колку години пушиш? -15 години. -Значи една... + повеќе

Додека не ја сретнете вистинската, уживајте во погрешните.