Неотпакуван во целофан

Ќерката станува полнолетна, па мајката ја советува пред излегување:
-Сега можеш да најдеш дечко, но мора да внимаваш на некои работи: кога ќе најдеш некој да ти се допаѓа, тој мора како прво да биде штедлив, како второ да биде глупав и како трето не смее да биде некој заводник, кој си го истрошил алатот на други жени.
И отишла ќерката и наредниот ден и раскажува на мајка си:
-Мамо, веднаш најдов баш онаков каков што ме советуваше. Ми приоѓа еден, ме фати за рака и ме одведе во хотел. И наместо да земе двокреветна соба, тој зема еднокреветна - значи дека е штедлив. Потоа, наместо да ми ја стави перницата под глава, тој ми ја стави под газот - значи дека е глупав. И на крај, мамо, го извади алатот, а тој потполно нов, во целофан, неотпакуван...
Вицотека:

Повеќе од ВицотекаШто е песимист: - Оптимист со искуство.

Ало насмевни се

Што и вели мајка и кога некоја плавуша излегува во град? - Ако до десет не бидеш во кревет, врати се дома.

Храбар: - Доаѓаш дома доцна навечер пијан ќутук и на жената која те чека со метла в раце на врата и велиш: - Се мети ли... + повеќе