Мечка и жена

Која е разликата помеѓу мечка и жена?
Мечката ќе те остави на мира кога се правиш мртов!

Повеќе од ВицотекаСе вратил еден ден малиот Трпе од школо со порака од учителката до мајка му. На ливчето пишувало: - Ве молам, научете... + повеќе

Dodje Mujo ujutro u kafanu i naruci tri rakije. I tako svaki dan, dodje ujutro, popije tri rakije, pa na pos'o. Pita ga... + повеќе

Во ординацијата на познат психијатар лежи пациент и го раскажува својот проблем: Докторе секоја ноќ го сонувам истиот... + повеќе

Како може да се нарече Југославија по смртта на Тито? Титаник.