Квискотека

Igra detekcije (ono sa osobama A, B i C). Voditelj kaže osobama da se predstave.
Voditelj:
• Osoba A, predstavite se...
Osoba A:
• Ja sam MRTAV.
Voditelj:
• Osoba B, predstavite se...
Osoba B:
• Ne, ja sam MRTAV.
Voditelj:
• Osoba C, predstavite se...
Osoba C:
• .................
Voditelj:
• Osoba C...!? Osoba C...?!!!

Повеќе од ВицотекаМажи вежбаат во бодибилдинг клуб и ѕвони еден мобилен телефон. Еден од батките се јавува и вели: - Ало. - Драги ти ли... + повеќе

Трпе во Охрид, го прашува продавачот во трафика: - Имате Марлборо? - Да имаме. - ...А, Лајт? - Ами не е куче да лајт.

Трпе живеел на село и еден ден си нашол жена. Ја шетал по нивите и и објаснувал. Она е шталата на комшијата, нашата... + повеќе

Една девојка објаснува како се случило силувањето: - Прво ме фрли на земја, потоа ми ја раскина облеката... ми ја врза... + повеќе