Три желби

Мујо и Хасо фаќаат риби:
- Мујо, кога би фатил златна рипка која може да ти исполни една желба, што би посакал?
- Да фатам златна рипка која ќе ми исполни три желби!

Повеќе од ВицотекаКога лажгото каже дека лаже, висина е!

Порано жените го чуваа својот невестински фустан за ќерките, а сега за својата следна венчавка.

Човек навршил години за старосна пензија и оди во социјално да тражи пензија. Кога стигнал на ред на шалтер и објаснил... + повеќе

Ристе ја викнал мајка си на ручек. За време на ручекот таа забележала дека неговиот цимер – Перо, е многу згоден и... + повеќе