Глуп ко маса

Седат Трпе со татко му на маса и му вика:
- Море синко, глуп си ко масава! (и тропа по неа)
А на тоа синот станува:
-  Тато, тато некој тропа!
- Чекај, сине јас ќе отворам!

Повеќе од ВицотекаСе пријавиле Фата и Шемса на конкурс во јавна куќа. Се враќа вечерта Фата дома, а Мујо прашува: - И, како поминавте? -... + повеќе

На клупа во парк разговараат двајца стари пензионери Госпоѓата го прашува господинот: Колку години имате? Тој: 95. Таа... + повеќе

Оди човек во продавница и му вика на продавачот: Имате лепак за глувци? На ова продавачот одговара: Зошто? Да не ти се... + повеќе

Професор прашува студент: Кој е омилениот одговор на студентите? Не знам!? Точен одговор!