Колач

Една вдовица направила колач и тргнала на гробишта. По патот колачот и паднал. Кога стигнала на гробот на својот маж почнала да зборува:
Убав беше, Иванеее!
Попот ја слушнал и започнал да ја теши:
Не плачи друг ќе најдеш.
Вдовицата продолжила:
- Сладок беше, Иванеее!
Попот:
- Не плачи, друг ќе најдеш!
Вдовицата:
Со три јајца беше, Иванеее!
Попот се замислил и рекол:
- Плачи, плачи, таков нема да најдеш.

Повеќе од ВицотекаПраат муабет двујца Македонски газди и едниот се жали на другиот: Четири месеца не сам дал плата на моите работници, а... + повеќе

Колку стомачни има направено Чак Норис?? -Сите!!

Кога некој ќе ти ја земе жената, не постои подобра одмазда да му дозволиш да ја зачува.

- Што е разликата меѓу еротика и перверзија? - Еротика е да користиш пердув, а перверзија е да користиш кокошка.