Инекција

Трпе иде на клиниката и ја прашува медицинска сестра:
- Се извинувам, каде се даваат инекции во недела?
Медицинска сестра одговара:
- Во газ, исто како и во понеделник.

Повеќе од ВицотекаСи седи Трпе дома и си мисли на Трпана чиј швалер е касапинот: Сега кога ќе дојде дома ке ја прашам: Кај беше? И таа ќе... + повеќе

Трпана го тужи Трпе за неверство: - Господине судија, мојот маж ме изневерува, затоа сакам развод. - А, вие сте го... + повеќе

Отишле Мујо и Фата на доктор. Влегол Мујо прв во ординацијата па веднаш решил да му се пожали на докторот: - Докторе,... + повеќе

Мила Маро, За време на мината година, се обидов да водам љубов со тебе 365 пати. Успеав само 12 пати. Подолу се... + повеќе