Црна коза

Некој црнец од некое афричко племе доаѓа со жена му и неговото новородено дете кај доктор Џоунс и му вика:
- Докторе, имам осум деца и сите се црни како мене, само ова е бело. Зашто ти си единствениот белец во радиус од 200 км, кажи ми искрено, што си правел со жена ми?
- Не е тоа што мислиш - рекол доктор Џоунс. - Понекогаш се случуваат природни феномени што науката не може да ги објасни. Ги гледаш козите ондека? Сите се бели само една е црна. Само Бог знае како се случило тоа.
- Добро, добро - рекол црнецот, тргајќи го Џоунс на страна. - Те разбирам докторе, нема на никого да кажам за детево, ама ти да не кажуваш никого за козата, важи?

Повеќе од ВицотекаШетаат дечко и девојка покрај скара, а таа мирисааа... - Девојката: - Ох, колку убаво мириса! - Дечкото како вистински... + повеќе

Оди некоја баба по улица и влече две големи вреќи. Од едната вреќа паѓаат 20 евра. Наидува полицаец, ги зема и ѝ вели... + повеќе

Учителката во Чернобил прашува: колку е 10+10? По долго време едно дете одговара: 20. Точно, меѓутоа ќе добиеш 1, затоа... + повеќе

Пред два дена ја видов жена ти со друг маж. Бојкотирач: Ќути јас па мислев си ја видел на гласање.