Изгорени

Си бил некој силен човек и отишол во странство да работи како пожарникар. Кога стигнал таму веднаш се фатил за работа. Една зграда горела и тој бидејќи бил силен останал да ги лови жртвите доле. Неговиот колега ги фрлал луѓето и тогаш фрлил еден црнец и тој го оставил да падне. Тогаш колегата го прашал:
- Зошто го остави?
А он одговорил:
- Па нели ти реков изгорените да не ги фрлаш.

Повеќе од ВицотекаСедат двајца каубојци во салон: Каубој 1: Го гледаш оној на шанк? Каубој 2: Кој бе, десет луѓе се? Каубој 1: Оној со... + повеќе

Мујо и Хасо фаќаат риби: - Мујо, кога би фатил златна рипка која може да ти исполни една желба, што би посакал? - Да... + повеќе

Дечкото на ќерката на Мујо ја испраќал до нејзината зграда, и застанале пред врата за уште малку да бидат заедно. И... + повеќе

Доаѓа маж на лекар и му вели: - Докторе, јас имам проблем, но морате да ми ветите дека нема да се смеете! - Секако дека... + повеќе