Бугарин

Бугарин влегува на наша граница и цариников проба да му зборува на англиски и го праша:
- Occupation...?
А Бугаринов му одговара:
- No, just visiting...this time!

Повеќе од ВицотекаВлегува плавуша во банка во Њујорк и бара од службеникот позајмица. Сака да оди две недели во Европа и и требаат 5000... + повеќе

Две плавуши: - Гледаш, секоја година се раѓаат се помалку бебиња... - Да, затоа ни опаѓа менталитетот!

Синот го прашува таткото: - За да одам на меден месец треба прво да се оженам ? - Да да. - А колку пари би ми требале... + повеќе

Се враќа Зоки од трета смена по темната уличка кон дома. Гледа кон него доаѓа маж, но не се гледа кој е. Зоки си мисли... + повеќе