Идејата на Перо

На час по ликовно
- Деца сега ќе цртате она што сакате да го правите кога ќе пораснете
(Сите деца цртаат само малиот Перо седи и ништо не прави)
- Што е Перо немаш идеја? Што би сакал да правиш кога ќе пораснеш??
- Па учителке, би сакал да се оженам за вас
- Да и ..? (прашва учителката)
- Сакате да ви нацртам ?!?!?

Повеќе од ВицотекаШест причини зошто компјутерите мора да се од женски род : 1. Штом набавите еден, секогаш има друг, подобар веднаш „Зад... + повеќе

Алкохолот не ги решава проблемите, ама од друга страна не ги решава ни млекото.

Наставничката го прашува малиот Трпе: - Трпе каде ти е домашната? - Нема веќе од домашната наставничке, ја испивме,... + повеќе

Си ветив себеси дека ќе држам диета, дека нема да пијам алкохол и нема да јадам масна храна. По две недели изгубив 14... + повеќе