Наши сме

Израз кој оправдува што јадеме како стоки на семејни прослави.
Извини што земам со рака:
Земи слободно, наши сме!

Повеќе од ВицотекаЦветко оди на доктор и му вика: - Докторе, ми треба потврда дека сум работно неспособен. - Добро, а што ти фали? - Паа... + повеќе

Цветко на првиот состанок. - Ја гледаш реката? - Да. - Ја гледаш планината? - Да. - Ја гледаш Месечината? - Да. - Е, па... + повеќе

На крајот на состанокот шефот прашува: - Има ли некои прашања??? А работникот: - Имам јас шефе! Да те прашам шефе е*еш... + повеќе

Поминува Итар Пејо преку камен мост и го гледа Тарзан како се спрема на скокне во Вардар: - Немој да скокаш, долу има... + повеќе