Помочан

Доаѓаат еден ден дома татко и син зајко, малиот зајко цел помочан, а татко му цел посран. И го прашува малиот зајко мајка му
Боже сине што се случило?
Ништо јас се помочав од смеење додека медо си го бришеше газот со тато.

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаМујо го прашува Хасо: - Што е подобро, да си глупав или да си келав? - Да си глупав! - E зошто глупав? - Па затоа што... + повеќе

Плавуша на квиз милионер: - Како се вика стручњак за вулкани?? - Вулканизер!

Рамче постојано ја викал жена му крава, таа се налутила, го тужи и ја добива парницата, судијата му забранува на Рамче... + повеќе

Fata popunjava anketu. Ime: Fata Suljić Mesto rođenja: Kod kuće. Znak u horoskopu: Ovca. Koji automobil vozite: Muž... + повеќе