Македонец и Кинез

Се среќаваат Македонец и Кинез:
Македонецот слушнал дека кинезите се многу на број и го прашува:
- Абе вие колку сте на број?
- Една милијарда и неколку стотици милиони. – одговара Кинезот
- А вие Македонците колку сте на број? – прашува Кинезот
- Ние сме 2 и милиона и нешто.
Кинезот зачудено констатира:
– Значи вие сите се познавате!

Повеќе од ВицотекаШто е заедничко меѓу Телевизиско Шоу и Шоу во Живо? -Телевизорот можеш да го изгасиш!

Pita mama Pericu: • Je li Perice, imaš li ti devojku? • Imam! • I, kako se zove? • Jelena nadogradnja noktiju novi... + повеќе

Која е разликата помеѓу исончана плавуша и печено пиле? - И кај двете белото месо е најубаво!

Зошто плавуша носи часовник на нога? - За да биде во чекор со времето!