Негативна математика

Синот на некој полицаец на школо учел за негативни броеви. Но ништо не му било јасно па го замолил неговиот татко да му појасни.
Татко му му објаснил вака:
- Види сега. Во еден автобус имаш 5 патници и на следната станица излегуваат 7 од нив.
- Значи треба да влезат уште двајца за автобусот да биде празен.

Повеќе од ВицотекаЖена на мужа: Срце бе па сс презерватив не е превара! - Да и сс пригушивач не е убиство.

Полицаец сопира некоја госпоѓа која возела брзо: - Госпоѓо, вашите документи! - Ве молам не ме казнувајте, јас сум... + повеќе

Зошто се самоубил Хитлер ? - Оти му дошла сметка за плин!

Некад е најубаво да си сам... - Например к'д купиш Милку !