Тврд

Влегува човек во продавница за да купи леб.
Купувачот
- Добар ден, леб имате?
Продавачот
-Да се разбира.
Купувачот
-Мек е лебот?
Продавачот
-Да да, мек е. ...
Купувачот
- Мек мек, ама утрово на жена ми тврд си и го набутал.

Повеќе од ВицотекаЧовек влегува во салон на Застава: - Добар ден, може ли да го видам најновото Југо? - Да повелете, еве го, - Еј супер Е... + повеќе

Два полицајци седеле и едниов гледа телевизија а другиот збори на телефон. Првиот го спушта телефонот и вика: - Ииии,... + повеќе

Има четири степени на лудило: 1. Зборуваш сам со себе. 2. Се караш со себе. 3. Губиш во караницата сам со себе. 4. Не... + повеќе

Жена стои пред огледало и се гледа, се гледа, се гледа! Потоа се врти кон својот маж и вели: - Слушај, па за подобро и... + повеќе