Македонски Брод

Грк во Гевгелија седи во кафич, до него седнуваат три згодни женски. Гркот почиња да се удвара:
- Ти од каде си?
- Од Кичево.
- Ааа Кичевчанка ааааааааа!!!
- Ти од каде си?
- Јас сум од Охрид.
- Ааа, Охриџанка аааааааааа!!!
- А ти од каде си?
- Јас сум од МАКЕДОНСКИ Брод.
- Ааааааааааа!!!

Повеќе од ВицотекаОтишла Трпана на забар, седнала на столицата и ги раширила нозете: - Госпоѓо што сте ги рашириле нозете, па ова не е... + повеќе

Кога некој ќе ти фрли камен, врати му со цвеќе, но не ја заборавај саксијата.

Муабетат двајца пријатели во кафана: - Абе, знаеш дека од една пијачка ме фаќа? - Ај, шо збориш, од една само??? - Да... + повеќе

Млада Шкотска двојка (Мери и Џејми) си се додворува во парк: - Џејми, сакаш ли да ме држиш за рака? - Секако, како... + повеќе